mat

Din stads alla matmenyer
på ett ställe!

Akropolis

Övrigt


Telefon
0520-22 00 12
Adress

Adress

Kungsgatan 20,
461 31 Trollhättan

Öppettider

Öppettider

Mån-Tors 11:00-23:00
Fredag 11:00-02:00
Lördag 13:00-02:00
Söndag 13:00-22:00



Varma Tapas-Förrätter

  •           Vitlöksbröd
    Stekt lök med vitlök och ajvar.
  •           Saganaki
    Stekt grekisk getost, toppad med honung.
  •           Feta Tiganiti
    Panerad och friterad fetaost.
  •           Parmak Mozzarella
    Panerad och friterad mozzarellaost.
  •           Sigara Börek
    Tunnbrödsrullad smördeg fyllad med fetaost.
  •           Vitlökspotatis
    Tunnskivad råstekt vitlökspotatis.
  •           Kalamar
    Friterade bläckfiskringar med saffransaiolisås.
  •           Mucver
    Stekta zucchiniplattor med färsk dill.
  •           Halloumi
    Stekt halloumiost, toppad med olivolja och honung.
  •           Mangal Sucuk
    Grillad grekisk stark krov.
  •           Kycklingvingar
    Chilimarinerade friterade kycklingvingar.
  •           Jalapeños
    Panerad och friterad jalapeños med chili och ost.
  •           Mantar Sote
    Vitlöksstekta champinjoner.
  •           Chèvre
    Ungsbakad getost med honung.
  •           Kiymali Börek
    Tunnbrödsrullad smördeg fylld med köttfärs och gorgonzolaost.
  •           Potatisbåtar
    Ugnsbakade potatisklyftor.
  •           Icli Köfte
    Köttfärs-, lök- och paprikafylld bulgurbulle.
  •           Karides Sote
    Fetaostgratinerade räkor med tigersås.
  •           Lökringar
    Panerade friterade lökringar.
  •           Scampispett
    Tigerräkor grillade med färsk citron och vitlök. Serveras med saffransaiolisås.
  •           Kizartma
    Stekta grönsaker: aubergine, zucchini, potatis, tomat och paprika, serveras med vitlöksyoghurt och tomatsås.
  •           Chicken Nuggets
    Krispiga kycklingbitar.

Kalla Tapas-Förrätter

  •           Horiatiki
    Grekisk bondsallad med riven fetaost.
  •           Tzatziki
    Vitlöksyoghurt med riven gurka.
  •           Kalamataoliver
    Svarta och gröna oliver marinerade i vitlök, citron och olivolja.
  •           Feta
    Fetaost med färsk oregano och olivolja.
  •           Dolmades
    Vinbladsdolmar fyllda med ris.
  •           Htipiti
    Grekisk oströra med chili och vitlök.
  •           Jätte Bönor
    Vita bönor i tomatsås.
  •           Biber Dolma
    Chilipaprikor fyllda med fetaost.
  •           Mozzarellasallad
    Mozzarellaost med tomat, toppad med olivolja och balsamicovinägrett.
  •           Tomatsallad
    Sallad med ruccolasallad, tomat och rödlök, toppad med olivolja, mozzarellaost och balsamicovinägrett.
  •           Aubergineröra
    Grillad aubergine i vitlöksyoghurt och färsk dill.
  •           Hummus
    Krämig kikärtspuré med tahini, citron och olivolja.
  •           Räkcocktail
    Handskalade räkor med isbergssallad, tomat, gurka, färsk dill, citron och remouladsås.
  •           Ajavar Med Vitlök
    Mix av röd paprika, aubergine, stark feferoni, socker, vinägrett, olivolja och vitlök.
  •           Landbröd

Varmrätter

  •           Souvlaki
    Grillad fläskfilé på spett med tomatsås coh rödvinssås. Serveras med riven fetaost, tzatzikisås, grillad tomat och wokade grönsaker.
  •           Mousaka
    Grekisk rätt med tre lager: köttfärs, aubergine och béchamel. Serveras med tzatzikisås.
  •           Paidakia
    Citron-, timjan- och vitlöksmarinerade lammracks. Serveras med rödvinssås, wokade grönsaker, tzatzikisås, vitlökssmör och grillad tomat.
  •           Yoghurtlu Kebab
    Grillade köttfärsbiffar på bädd av smörstekta brödbitar, toppade med tomatsås, grillad tomat och vitlöksyoghurt.
  •           Kotopoulo
    Grillad kycklingfilé marinerad i kallpressad olivolja, citron och vitlök. Serveras med yoghurtssås, riven fetaost, tzatzikisås, grillad tomat och wokade grönsaker.
  •           Bifteki
    Fetaostfyllda köttfärsbiffar. Serveras med tzatzikisås, grillad tomat, wokade grönsaker och tomatsås.
  •           Black & White
    Grillade fläskfilé och oxfilé. Serveras med rödvinssås, bearnaisesås, wokade grönsaker, grillad tomat och pommes frites.
  •           Gemisto Chirino
    Fetaostfylld fläskfilé på bädd av wokade grönsaker. Serveras med tzatzikisås, grillad tomat och rödvinssås.
  •           Husets Special
    Vitlöksmarinerad oxfilé på spett. Serveras med wokade grönsaker, tzatzikisås, dolmar, riven fetaost, grillad tomat och rödvinssås.
  •           Gorgonzola Oxfilé
    Grillad oxfilé på bädd av smörstekta champinjoner. Serveras med grillad tomat och gorgonzolasås.
  •           Husets Pepparstek
    Grillad oxfilé på bädd av smörstekta champinjoner. Serveras med grillad tomat och grönpepparsås.
  •           Oxfilé Provencale
    Trancherad oxfilé på bädd av smörstekta champinjoner, serveras med rövinssås, grilltomat och vitlökssmör.
  •           Mix Grill
    Grillade lammracks, kycklingfilé och köttfärsbiffar. Serveras med tzatzikisås, grillad tomat, rödvinssås och tomatsås.
  •           Stifado
    Grekisk oxgryta.
  •           Beyti Kebab
    Ugnsgratinerade lammfärsspett i tunnbröd med ost och tzatzikisås.
  •           Tirit Kebab
    Strimlad kycklingfilé på bädd av smörstekt grekiskt pitabröd. Serveras med tomatsås och vitlöksyoghurt.
  •           Shish Kebab
    Marinerat lammkött i olivolja, citron, vitlök, salvia och rosmarin. Grillas och serveras med kall vitlökssås som tzatziki och rödvinssås med råstekt potatis.
  •           Kycklingfilé
    Grillad kycklingfilé på bädd av smörstekta champinjoner, serveras med grilltomat och grönpepparsås.
  •           Guvec
    Lammgryta med ris, bulgur, stekta grönsaker och tzatzikisås.

Fiskrätter

  •           Laxfjäril
    Pestotäckt stekt laxfilé på planka med duchessepotatis, grillad tomat, garnityr och vitlökssås
  •           Karides Guvec
    Sauterad scampi med vitt vin, grönsaker, vitlök och tigersås gratinerad med fetaost.
  •           Hälleflundra
    Stekt hälleflundra på planka med duchessepotatis, grillad tomat och smörstekta champinjoner.

Pastarätter

  •           Pasta Rigate
    Oxfilé och grönsaker med grönpepparsås.
  •           Pasta Gorgonzola
    Oxfilé och grönsaker med gorgonzolasås.
  •           Husets Pasta
    Kyckling, champinjoner, spenat och mozzarellaost.
  •           Pasta Carbonara
    Bacon, lök, vitlök, svartpeppar, äggula och grädde.

Vegetariska Rätter

  •           Hunkar Begendi
    Ugnsbakad aubergine, zucchini, svamp, paprika, lök och tomat, gratinerade med fetaost och krämig tomatsås.
  •           Pikilia
    Blandade förrätter: friterad fetaost, jalapeños, börek, stekta champinjoner, tzatzikisås, oströra, aubergineröra, kikärtspuré och vitlökspotatis.

Barnrätter

  •           Kycklingspett
    Med sallad, pommes frites och tzatzikisås.
  •           Souvlaki
    Fläskfilé med pommes frites, sallad och tzatzikisås.

Såser

  •           Tomatsås
  •           Bbq-Sås
  •           Yoghurtsås
  •           Gorgonzolasås
  •           Bearnaisesås
  •           Aiolisås
  •           Rödvinssås
  •           Grönpepparsås

Efterrätter

  •           Baklawa
    Valnötter inbakade i filodeg med sockerlag. Serveras med vaniljglass.
  •           Friterad Camembert
    Serveras med hjortronsylt.
  •           Vaniljglass
    Toppas med vispgrädde och chokladsås.
  •           Bananasplit
    Banan, vispgrädde, vaniljglass och chokladsås.
  •           Créme Brulé
    Serveras med hallonsorbet.
  •           Syka
    Ugnsbakade fikon som serveras med valnötter, vaniljglass och grädde.

Drycker

  •           Coca-Cola 33 cl
  •           Coca-Cola zero 33 cl
  •           Fanta 33 cl
  •           Sprite 33 cl
  •           Lättöl 33 cl


Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och prisändringar.